تاثیر هوش مصنوعی بر امنیت اطلاعات و شبکه

در پیرامون امینت شبکه گستر به تاثیر هوش مصنوعی بر امنیت اطلاعات و شبکه خواهیم پرداخت، که دنیای جدیدی از ابزارهای مدرن  را برای شناسایی، تحلیل و پیشگیری تهدیدات آنلاین به ارمغان آورده است.

هوش مصنوعی و یا Artificial Intelligence می تواند حجم بسیار بزرگی از داده‌ها را ارزیابی کرده، ناهنجاری ها را رصد، و الگوهای مشکوک را در فضای تهدید شناسایی کند، تا در شناسایی کردن حملات پیچیده و یا ناشناخته‌ها یاری دهد.

علاوه بر تحلیل و دسته بندی درست داده‌های شبکه، شناسایی بدافزار و پیش بینی ضعف‌های احتمالی، هوش مصنوعی همچنین در دفاع در مقابل حملات سایبری نیز کمک می‌کند.

به کارگیری موفق هوش مصنوعی در امنیت اطلاعات و شبکه را می‌توان شامل الگوریتم‌هایی بر پایه شبکه عصبی برای تشخیص حملات فیشینگ و سیستم‌های یادگیری ماشین که توان شناسایی خودکار انواع مختلفی از بدافزارهای جدید را دارند، محسوب کرد.

با این حال، ممکن است خطر، ریسک و سختی‌هایی نیز در رابطه با استفاده از هوش مصنوعی در امنیت اطلاعات و شبکه وجود داشته باشد، مانند وجود پتانسیل برای یورش بر سیستم‌های هوش مصنوعی و یا ایجاد False Positives.

برای دفاع موثر علیه حملات سایبری، نوآوری‌های امنیت اطلاعات و شبکه و همچنین هوش مصنوعی باید به پیشرفت خود ادامه بدهند.

استفاده از هوش مصنوعی در امنیت اطلاعات و شبکه
استفاده از هوش مصنوعی در امنیت اطلاعات و شبکه

وظایف بخصوصی که توسط هوش مصنوعی در امینت اطلاعات و شبکه انجام می شود

تعداد زیادی از کارها و وظایف امنیت اطلاعات و شبکه در حال حاظر توسط هوش مصنوعی انجام می گیرد، و به بهبود دقت و تاثیرگذاری مکانیسم‌های محافظتی کمک می کند.

در ادامه برخی از نمونه وظایف بخصوصی که توسط هوش مصنوعی می‌تواند انجام شود ذکر شده است:

  1. تشخیص خودکار آسیب پذیری: برای یافتن آسیب پذیری‌های بلقوه، هوش مصنوعی ممکن است که کدها را پویش کرده و برنامه‌های کاربردی را بررسی کند. هوش مصنوعی می‌تواند به صورت خودکار نقاط ضعف را در کد و یا پیکربندی نادرست را تشخیص داده، و در پیاده سازی اصلاحات لازم یاری رساند. با دیدن الگوهای انتقال داده غیره معمول، حملات سرویس توزیع یافته، یا رفتار نفوذگر، به شناسایی و پیشگیری زودهنگام حملات سایبری کمک خواهد کرد.
  2. پیش بینی حمله: برای پیش بینی یورش‌های احتمالی آینده، هوش مصنوعی می‌تواند اطلاعات و داده حمله را بررسی کند، که شامل الگوها و خصوصیات حمله می‌شود. این موضوع اجازه می‌دهد تا به موقع اقدامات بازدارنده علیه حملات احتمالی اعمال شود.
  3. خودکار سازی پاسخ به رخداد: برنامه ریزی و پاسخ به رخداد سایبری را به می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی خودکار سازی کرد. هوش مصنوعی می‌تواند به صورت خودکار داده‌های رویداد را ارزیابی کرده، آن‌ها را بر اساس سطح شدت دسته بندی کند، و سپس اقدامات لازم را به عمل آورد، مانند مسدود کردن یک ترافیک مشکوک یا ایجاد هشدار برای پاسخ به رخداد. اطلاعاتی که هوش مصنوعی تولید می‌کند، می‌تواند به ساخت برنامه‌های پاسخ به رخداد سایبری بهینه به سازمان‌ها کمک کند.

این موارد فقط برخی از نمونه وظایفی در امینت اطلاعات و شبکه است که هوش مصنوعی قادر به انجام و کامل کردن آن‌ها است. هوش مصنوعی یا AI می‌تواند روند‌های امنیتی را خودکار کرده، بهبود بخشیده، سرعت پاسخ به تهدیدات را تسریع بخشد، و اطلاعات را موثرتر ایمن سازد.

سخن آخر:

در نتیجه، می‌توان گفت حوزه امنیت اطلاعات و شبکه به شدت تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته است. دیگر می‌توان گفت به علت قابلیت برای شناسایی، ارزیابی، و دوری از خطرات سایبری به یک ابزار حیاتی بدل شده است.

پیاده سازی درست و موفق هوش مصنوعی در راهکارهای پیشرفته امنیتی به سازمان‌ها و افراد کمک خواهد کرد که سریع‌تر و موثرتر در مقابل حملات سایبری از خود دفاع کنند. به کار گیری هوش مصنوعی در سطح بالا را می‌توانید در راهکارهای امنیتی که توسط شرکت شبکه گستر عرضه می شوند مشاهده کنید. تمامی تولید کنندگانی که شبکه گستر نماینده رسمی آنها در ایران است، از شرکت ‌‌های پیشرو بازار امنیت اطلاعات و شبکه در به ‌کارگیری از هوش مصنوعی در محصولات خود هستند.

منبع: Kaspersky

شرکت مهندسی شبکه گستر

بیش از سی سال تجربه موفق در ارائه محصولات امنیت شبکه

products

راهنمای انتخاب ضدویروس

شرکت مهندسی شبکه گستر

بیش از سی سال تجربه موفق در ارائه محصولات امنیت شبکه

products

مشاوره رایگان با کارشناس فروش

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد